Home / Vakgebieden / Lucht, Geluid en Trillingen
TAUW is specialist op het gebied van lucht, geluid en trillingen.
Door klimaatverandering, maatschappelijke ontwikkelingen en continu veranderende wet- en regelgeving zijn er altijd milieu gerelateerde vraagstukken om ons in vast te bijten.
Goede luchtkwaliteit is essentieel voor een vitale leefomgeving. Daarom is er op Nederlands en Europees niveau toenemende aandacht voor het terugbrengen van luchtverontreinigende emissies. TAUW is specialist op het gebied van luchtkwaliteit, met een uitgebreid aanbod aan diensten. Van monitoring van emissies aan installaties bij de industrie tot aan advies voor nieuwe beleidsregels vanuit de rijksoverheid. We zijn huisadviseur luchtkwaliteit bij Rijkswaterstaat en werken vanuit die positie mee aan het Rijksbeleid omtrent luchtkwaliteit. Ook werken we samen met het RIVM aan de doorontwikkeling van AERIUS, waardoor we zeer goed ingevoerd zijn in het stikstofdossier. We zijn adviseur voor de Rijksoverheid in dossiers als het Schone Lucht Akkoord en ZZS-emissies. Naast ons (beleids-)advies voor overheden werken we ook veel voor industriële klanten. Zij komen bij TAUW voor hoogwaardig technisch advies in soms kritieke situaties met de omgeving. Ons team luchtadviseurs draagt bij aan projecten over de volle breedte van het werkveld en op alle complexiteitsniveaus. Meer weten over onze expertise op gebied van lucht? Klik dan hier!
Voor veel bestemmingsplannen en ruimtelijke procedures is het nodig om geluid- en trillingenonderzoeken te doen. Ook voor vergunningen, bouwbesluiten, compliance vraagstukken en evenementen is geluid een belangrijke factor. Met name op het gebied van industrielawaai, ARBO geluid, RO geluid, Bouwakoestiek en trillingsonderzoek hebben we bij TAUW de afgelopen 25 jaar een ruime ervaring opgebouwd. We zijn onder andere één van de contractanten voor Rijkswaterstaat met betrekking tot de landelijke project isolatie van geluidsbelaste buitengevels. De projecten zijn verspreid over geheel Nederland. Meer weten? Klik hier!
…draag je direct én zichtbaar bij aan de leefomgeving. Projectontwikkelaars, (industriële) bedrijven, woningbouwcorporaties en overheden: allemaal kunnen ze bouwen op jou! Je adviseert, samen met jouw projectteam, opdrachtgevers over ruimtelijke procedures. Hier komt veel bij kijken: vergunningsaanvragen, het vertalen van de resultaten van milieuonderzoeken, milieueffectrapportages, het adviseren van de opdrachtgever bij het maken van keuzes en de vertaling naar producten en procedures. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd, zoals bijvoorbeeld MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Verkenning Oostvaardersoevers, provinciale mobiliteitsprojecten, zoals de N233 en N201 of aan project De Nieuw Kern.
…ben jij dé expert op het gebied van projecten. Binnen een projectorganisatie zoals TAUW is dat een flinke uitdaging, want projecten zijn onze core business! Waar andere collega’s specialist zijn op inhoud, ben jij degene die het overzicht houdt over het geheel. Je overziet de acties, risico’s, budgetten en scope en je bent in staat om deze te bewaken. Dit doe je niet alleen: je werkt samen met adviseurs, projectbeheersers, risicomanagers en contractspecialisten. Voorbeelden van projecten zijn MIRT-verkenningen Papendrecht-Gorinchem, Contractering dagelijks beheer en onderhoud vaarwegen provincie Zuid- Holland en Verkenning Oostvaardersoevers.
…maak jij het verschil: door oog te hebben voor de wensen van alle betrokken partijen, zorg je ervoor dat projecten soepel verlopen en dat iedereen zich gehoord voelt. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd. Denk aan een wijkuitvoeringsplan, klimaatadaptatie en -beleid, herontwikkeling van landelijk gebied en infrastructurele projecten. Overal waar wij werken, staan we in verbinding met omwonenden, bedrijven, en overheden. Door jouw skills op het gebied van procesbegeleiding weet jij belanghebbenden te betrekken voor een effectieve samenwerking.
…draag jij bij aan het toekomstbestendig maken van de industrie en bedrijventerreinen. Milieu- en klimaatproblematiek en de veranderende wetgeving zorgen er voor dat overheden en bedrijven anders moeten kijken naar de inrichting van de werk- en leefomgeving en het gebruik van grondstoffen. Er ontstaan verschillende transitieopgaven: denk aan de chemie- en energietransitie, klimaatverandering, circulaire economie en digitalisering. Jij gaat samen met je collega’s deze transitieopgaven vertalen naar concrete ambities, beleid en praktische oplossingen. Je werkt aan projecten zoals het berekenen van broeikasgasuitstoot en reductiepotentie bij een gemeente.
draag jij bij aan een duurzame wereld door jouw data-skills in te zetten voor groenblauwe opgaves. In de snel veranderende wereld hebben onze klanten steeds complexere behoeften, waarbij digitale oplossingen essentieel zijn om de toekomst vorm te geven. Jij bent expert op het gebied van data en hebt affiniteit met de werkvelden ecologie en water. Denk bijvoorbeeld aan projecten zoals Dijkverbetering Meanderende Maas, Natuurontwikkeling De Oeverlanden of Systeemgericht advies en bodemonderzoek voor stikstofgevoelige habitattype landgoed Junne.
…bijt jij je vast in de uiteenlopende gebiedsopgaven in het stedelijk en landelijk gebied. Denk aan opgaven zoals de stikstofcrisis, klimaattransitie, KRW- en Natura 2000-doelen en daarbij natuurlijk de wens (en landelijke beleidslijn) om water en bodem meer sturend te laten zijn. Tijdens jouw Traineeship ga je aan de slag met complexe vraagstukken op het gebied van gezonde water- en bodemsystemen, schoon en voldoende grondwater, transitieopgaven in de ondergrond en natuurlijk systeemherstel.
Leuk dat je wilt speeddaten met één van onze oud trainees. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je afspraak te finaliseren.